Een stukje van onze tuin in juli 2015.

Achter ons huis ligt een hele grote tuin, waar wij onze eigen groenten en fruit verbouwen.

Daarnaast is er een hele grote ren voor onze haan en zijn harem, die ons van heerlijke verse eitjes voorzien.

Helemaal achter in de tuin staat een bijenstal waarvan de bewoonsters voor heerlijke honing zorgen.

 

Behalve dat ik het heerlijk vind om buiten in de tuin te werken, vind ik het ook  heel leuk om met de opbrengst allerlei heerlijke dingen te maken. Want wat is er nou lekkerder dan een kleurig maaltijd op je bord, vers uit eigen tuin.

 

Het "groente- en fruitatelier" gaat om het verwerken van de heerlijkheden uit de tuin.

Wij willen zelfvoorzienend worden. Dat betekent dat groenten die "over" zijn de vriezer ingaan. Groenten die ik niet kan invriezen en die "over" zijn, verkoop ik in mijn winkeltje.
Daar verkoop ik ook de lekkernijen die ik maak van groeten en fruit, zoals jam, gelei en chutney.

Het winkeltje is open op woensdagmiddag van 13.00 - 17.00  uur. Op zaterdag van 10.00 - 15.00 uur.

 

Alle producten die ik gebruik komen uit eigen tuin of zijn wild geplukt.

 

Onder de noemer "ateliers" vallen ook de workshops die ik kan geven als u zelf maximaal 8 personen kunt vinden die mee willen doen. Mogelijke onderwerpen zijn: onkruid, wildplukken, fermenteren.

U kunt ook zelf een onderwerp aandragen. Voorwaarde is dan wel dat het onderwerp te maken moet hebben met natuur of tuin.

Wel graag van te voren afspreken.

De kosten voor een workshop zijn €10,00 per persoon (incl. een koffie/thee met wat lekkers).